Skip to main content

Prepis avta.

 

Prepis avta je zadnje dejanje pri odkupu, prodaji in nakupu avtomobila. Je zelo pomemben zadnji korak pri menjavi vozila. Veliko kupcev nehote pozablja kako je pomemben prenos lastništva vozila. Mnogokrat kupci mislijo da ko plačajo vozilo v gotovini ali preko računa, da je že postopek zaključen in da je avto že v njihovi lasti.

V praksi pa se lahko tudi zalomi in pri prenos lastništva ni mogoč kjub temu da ste avto že plačali. Kar nekaj vozil ki je registrirano v sloveniji ima omejitve pri prodaji in prepisu avta.

Da prepis ni mogoč je večkrat krivo da je avto pod hipoteko, zastavljen, v lasti invalida, kupljen na 3 otroke ali zarubljen. Pri vozilih ki so v lasti leasing hiš je potrebno poplačati leasing v celoti. Samo takrat leasing hiša da izjavo da je avto poplačan v celoti in da je možen prepis na uporabnika vozila in kasneje na novega lastnika.

Zato pri nakupu bodite previdni in preverite preden plačate vozilo če je možno avto registrirat in prepisat na novega lastnika. Če pa ima vozilo blokado in se ne da uredit prenosa lastništva pa je potrebno poplačat nastali dolg in nato ko se plomba umakne se opravi prenos lastništva.

Kaj potrebujem pri prepisu avta?

Stari lastnik avta potrebuje veljavni osebni dokument, registrske tablice, kupoprodajno pogodbo in original prometno dovoljenje. Novi lastnik pa potrebuje veljavno osebno izkaznico.

Pri fizičnih osebah je potrebno urediti prenos lastništva tako da sta pri prepisu oba prisotna. Prenos lastništva se uredi na tehničnih pregledih, upravni enoti ali pri pooblaščenih podjetjih ki imajo možnost podaljšanja registracije in odjave vozila iz prometa.

Prepis avta pa je lažji če avto prodate našemu podjetju, saj mi uredimo vse formalnosti okoli prepisa tako da se vi samo podpišete na kupoprodajno pogodbo. Kot podjetje pa imamo tudi možnost kadar se avto odkupi med vikendi in prazniki da vam pustimo vse originale.

Pripravimo vam kupoprodajno pogodbo in dodamo še pooblastilo da vas pooblaščamo da v našem imenu uredite spremembo lastništva na naše podjetje. Tako lahko uredite prenos lastništva takrat ko imate čas in ni potrebno da skupaj urejamo dokumente, saj lahko spremembo lastništva uredite sami.

Kaj moram paziti pri odkupu in prepisu avta?

Kadar prodajate avto sami morate vedno opraviti prepis avta na novega lastnika. Bodite previdni da vas v roke ne dobi kakašen preprodajalec in po plačilu kupnine zahteva od vas da mu pooblastilo uverovite in da bo kasneje opravil prepis.

Ker imamo slabe ižkušnje s kasnejšim prenosom lastništva vas moramo upozoriti da je v Slovenji zakon od 1.4.2018 dalje, da se plačuje 10 let občini davek če avto prodan, odjavljen in ni pravilno prepisan.

Zato nas raje pokličite na 040 127 873 in bomo avto takoj prepisali in odkupili za gotovino.

Pogljete si tudi – OdkupVozil.eu

Več o odkupu vozil.

040 127 873info@www.avto-zero.si

Napišite nam podatke o vozilu

    Prepis avta
    Želite oceniti realno vrednost vašega vozila?
    Pustite nam svojo telefonsko številko in prejmite BREZPLAČNO cenitev!
    Politika zasebnosti. Te informacije ne bodo nikoli posredovane tretjim osebam
    Da, želim brezplačno cenitev
    Želite oceniti realno vrednost vašega vozila?
    Pustite nam svojo telefonsko številko in prejmite BREZPLAČNO cenitev!
    Politika zasebnosti. Te informacije ne bodo nikoli posredovane tretjim osebam
    Da, želim brezplačno cenitev